Indstil sikkerheden i Chrome

Google Chrome logo

Som standard er browseren Chrome sat op til at være ganske sikker at bruge. Du behøver derfor ikke gøre noget ekstra for at beskytte dig.

Men det kan være nyttigt at kende til nogle af de særlige sikkerhedsfunktioner i browseren.

Dem gennemgår vi her.

Opdag forældede plugins

Mange angreb udnytter, at der er fejl i gamle versioner af plugins. Et plugin er et lille program, der for eksempel bruges til at vise video, animationer eller PDF-dokumenter inde i browseren.
Chrome blokerer automatisk plugins, der er forældede, eller som ikke anvendes af mange programmer og sørger for, at de aktive plugins er opdateret.


Beskyt mod snushaner

Hvis du gerne vil gå på nettet uden at efterlade spor på computeren, kan du anvende funktionen Inkognito-vindue. Det gør, at de adresser, som du besøger, ikke gemmes i browserens oversigt over historik.
Men funktionen beskytter ikke mod, at uvedkommende kan aflytte din trafik, hvis de på forhånd har installeret et snuserprogram på pc'en. Du starter Inkognito-vindue ved at klikke på de tre streger i menuen eller ved at taste Ctrl+Skift+N.

Hvad laver websiden?

Med et klik på et websteds ikon, hængelås eller 'i'-tegn til venstre for adresselinjen kan du få en række oplysninger om det. Hvis forbindelsen er krypteret med HTTPS (se nedenfor), kan du se, hvem der har udstedt det certifikat, der bekræfter webstedets identitet.

Klik på knappen Detaljer, for at se, hvem der har udstedt certifikatet. Under Tilladelser kan du blandt andet se, om webstedet gemmer cookies på din pc, om du har gemt passwords til det, og om du har besøgt det før. Du kan se, hvad webstedet har lov til.

Bliv mere sikker med tilføjelser

Som nævnt er den indbyggede sikkerhed i Firefox god. Men hvis du vil have endnu bedre sikkerhed, kan du udnytte browserens mulighed for at få nye funktioner via de såkaldte tilføjelser. Her har vi udvalgt to sikkerhedsrelaterede tilføjelser:

Stop for scripts
Mange af de skadelige programmer, der spreder sig via websider, udnytter browserens mulighed for at køre små programmer, såkaldte scripts. Det forhindrer tilføjelsen SafeScript. Når den er installeret, får brugeren mulighed for at styre, hvilke sider og scripts, en webside må afvikle.

Hvis man har tillid til en webside, kan man give SafeScript besked om, at den gerne må køre scripts. Det sker ved at klikke på SafeScript-ikonet i toolbaren og vælge én af de indstillinger der er (tillad / tillad ikke m.fl.).

Få styr på formularfelterne

Chrome kan huske, hvad du tidligere har indtastet i et formularfelt. Det gør det let at indtaste værdien igen senere. Men hvis der er tale om fortrolig information såsom et kreditkortnummer, vil du måske hellere være fri for den hjælp.
Her kan du bruge Chromes indbyggede form-tjekker. Du finder den ved at klikke på de tre streger i toolbaren og Indstillinger. Herefter klikker du på Avanceret indstillinger og finder Adgangskoder og formularer. Her kan du se, hvilke adgangekoder, formularindtastninger og kreditkort Chrome har gemt. Ved at klikke på Administrer ..., kan du vælge at tilføje, redigere eller slette et element.

Links i denne artikel:
Sikkerhedsfunktioner i Chrome
SafeScript

Opdater dine programmer

Få tjekket din pc

  • Kør skanningerne
  • Opdater programmer
Værktøjer

Værktøjer og links

Tjek de forskellige værktøjer og produkter, du kan opdatere og sikre din pc med.

Trusler og værn

Hvilke ting skal du passe på - og hvordan beskytter du dig bedst mod de forskellige trusler. Se skemaet og find ud af, hvor du skal passe på. Klik på ordene i skemaet for at blive klogere på de enkelte begreber.

Gode råd

Læs sikkerhedsrådene og bliv klogere på hvad, du kan gøre for at holde dig og din pc sikker.

Sikkerhed på Macs

Ejer du en Apple-computer, kan du finde råd og vejledning om opdatering på Apples sikkerhedssider.

logoer TDC Group, Microsoft, DK-CERT