Opdatering af programmer

Opdatering

Sørg for at holde alle dine programmer opdateret. Det gælder både dit styresystem (Windows), din browser, dit mailprogram, dit tekstbehandlingsprogram og ikke mindst de programmer, du anvender, når du skal se film eller høre musik.
Leverandørerne kommer jævnligt med opdateringer, der retter fejl, forbedrer programmerne og særlig vigtig i denne sammenhæng lukker sårbarheder. Opdateringerne er gratis og foregår fra leverandørens site.

I dag kan mange programmer sættes op til at opdateringen sker automatisk, hvilket anbefales, men der er også programmer, hvor du selv må holde øje med om leverandøren har udgivet opdateringer og få opdateret.

Har du bredbånd og er på nettet hele tiden, kan din computer automatisk sørge for at hente og installere opdateringerne.

Automatisk opdatering af Windows

Hold øje med nye opdateringer fra Microsoft og andre leverandører af styresystemer og browsere. Hvis der ikke automatisk dukker et lille opdateringsikon op på din computer, når Microsoft udsender nye opdateringer, kan det være fordi, du ikke har slået automatiske opdateringer til.

Hent Microsofts opdateringer automatisk

Du kan nemt tjekke, om din computer er sat op til at hente opdateringerne fra Microsoft automatisk sådan her:

Højreklik på Denne computer på Skrivebordet

Vælg Egenskaber

Under fanebladet Automatiske opdateringer kan du se, om du har slået automatisk opdatering til. Hvis det ikke er tilfældet, anbefaler vi, at du slår det til.

Automatisk opdatering af andre programmer

I de programmer, der understøtter automatisk opdatering, bør du også sætte dem op til automatisk at hente nye opdateringer. Det gør du i indstillingerne for hvert enkelt program.

Opdatering af øvrige programmer

Med hensyn til de programmer, der ikke understøtter automatisk opdatering, bør du jævnligt kigge på leverandøren hjemmeside, om der er udgivet opdateringer. De fleste leverandører vil oplyse om dette på deres hjemmeside.
Hvis der er opdateringer, bør du downloade og installere dem hurtigst muligt.

Se om dine programmer er opdaterede med værktøjerne fra F-Secure og Secunia under Værktøjer og links.

Opdater dine programmer

Få tjekket din pc

  • Kør skanningerne
  • Opdater programmer
Værktøjer

Værktøjer og links

Tjek de forskellige værktøjer og produkter, du kan opdatere og sikre din pc med.

Trusler og værn

Hvilke ting skal du passe på - og hvordan beskytter du dig bedst mod de forskellige trusler. Se skemaet og find ud af, hvor du skal passe på. Klik på ordene i skemaet for at blive klogere på de enkelte begreber.

Gode råd

Læs sikkerhedsrådene og bliv klogere på hvad, du kan gøre for at holde dig og din pc sikker.

Sikkerhed på Macs

Ejer du en Apple-computer, kan du finde råd og vejledning om opdatering på Apples sikkerhedssider.

logoer TDC Group, Microsoft, DK-CERT