Spam

Spam

Spam er uopfordrede reklamemails, som bliver sendt ud til mange personer samtidig. Grunden til, at spam er så udbredt, er, at det ikke koster ret meget at sende mails ud, og spam-afsendere kan nå ud til flere millioner af mennesker med få klik.

En spam-mail er ofte kendetegnet ved at have en mystisk overskrift, være skrevet på fremmed sprog eller dårligt dansk og være fra en afsender, du ikke kender.

Det er strafbart at sende e-mails til personer, som ikke har bedt om det, medmindre reklamen vedrører en tilsvarende vare, som du har købt på en bestemt hjemmeside.

Klag over spam

Hvis du har modtaget en uønsket reklamemail fra en erhvervsdrivende virksomhed, kan du klage til Forbrugerombudsmanden i Danmark, som tager sig af spam-anklager.

Forholdsregler

  • Brug et spamfilter
  • Læs ikke spam-mails. Hvis du åbner en spam-mail, risikerer du, at afsenderen kan se, at du har åbnet mailen og sender endnu mere til dig
  • Svar ikke på spam
  • Klik ikke på links i spam-mailen

Find links til spamfiltre under Værktøjer og links.

 

Opdater dine programmer

Få tjekket din pc

  • Kør skanningerne
  • Opdater programmer
Værktøjer

Værktøjer og links

Tjek de forskellige værktøjer og produkter, du kan opdatere og sikre din pc med.

Trusler og værn

Hvilke ting skal du passe på - og hvordan beskytter du dig bedst mod de forskellige trusler. Se skemaet og find ud af, hvor du skal passe på. Klik på ordene i skemaet for at blive klogere på de enkelte begreber.

Gode råd

Læs sikkerhedsrådene og bliv klogere på hvad, du kan gøre for at holde dig og din pc sikker.

Sikkerhed på Macs

Ejer du en Apple-computer, kan du finde råd og vejledning om opdatering på Apples sikkerhedssider.

logoer TDC Group, Microsoft, DK-CERT