Omtanke

Omtanke

Internettet er et fortræffeligt sted og et slaraffenland af informationer. Men husk at bruge fornuften, når du færdes på nettet. Udover uendelige mængder af information er der mange sårbarheder, som venter på en ubeskyttet pc, der kan angribes.

Husk de gode råd.

Forholdsregler:

Hvis du modtager en stor tikkende pakke med almindelig post fra én, du ikke kender, vil du nok tøve med at åbne den. Den samme overvejelse skal du gøre, hvis du modtager en mail med en fil eller et link i.
Når du bruger internettet, hvad enten det drejer sig om at surfe, bruge mail, bruge Messenger, Sociale Medier eller noget helt femte, skal du altid gøre det med omtanke.

  • Du skal ikke sende penge til nogen, du ikke kender på forhånd - heller ikke i forbindelse med en handel.
  • Lyder det for godt til at være sandt, er dét det sikkert også, for eksempel mails der lokker med en hurtig, risikofri og økonomisk gevinst eller reklame på Facebook, hvor du kan købe Gucci-tasker med 80% rabat.
  • Skat, banker eller andre finansielle institutioner vil aldrig bede om fortrolige oplysninger i en mail. De vil heller ikke bede dig om at indtaste dem på en hjemmeside, medmindre du er logget ind i for eksempel din netbank.

 

 

Opdater dine programmer

Få tjekket din pc

  • Kør skanningerne
  • Opdater programmer
Værktøjer

Værktøjer og links

Tjek de forskellige værktøjer og produkter, du kan opdatere og sikre din pc med.

Trusler og værn

Hvilke ting skal du passe på - og hvordan beskytter du dig bedst mod de forskellige trusler. Se skemaet og find ud af, hvor du skal passe på. Klik på ordene i skemaet for at blive klogere på de enkelte begreber.

Gode råd

Læs sikkerhedsrådene og bliv klogere på hvad, du kan gøre for at holde dig og din pc sikker.

Sikkerhed på Macs

Ejer du en Apple-computer, kan du finde råd og vejledning om opdatering på Apples sikkerhedssider.

logoer TDC Group, Microsoft, DK-CERT