Phishing

Phishing

Phishing er et kriminelt forsøg på at franarre dig dine personlige oplysninger så som brugernavne, adgangskode og kreditkortoplysninger.
Phishing bliver typisk gennemført med e-mail eller ved opslag på de Sociale Medier, hvor du opfordres til at indtaste personlige detaljer på en internetside der ligner SKAT eller din bank. Disse oplysninger kan efterfølgende blive bruget af svindlerne til at udgive sig som dig, for eksempel når de handler på nettet, eller når de logger sig ind på dine fortrolige oplysninger på SKAT.

Svindlerne vil gerne vinde din tillid, så de maskerer sig ved at pynte sig med logoer, der stammer fra virkelige organisationer og andre oplysninger, som er taget direkte fra officielle websteder. De kan sende falske mails, der foregiver at komme fra en afsender, som du har tillid til, for eksempel din bank eller dit kreditkortselskab.

Phishing kan også foregå gennem telefonen, hvor du bliver ringet op og en stemme fortæller, at du har vundet i en konkurrence, og du for at modtage din præmie skal meddele forskellige personlige oplysninger samt bank- og konto-oplysninger.

Forholdsregler

Pas på dine personlige oplysninger!
De fleste browsere har indbygget phishing-filter, hvor de bliver advaret, hvis du er på vej ind på en kendt phihing side.

Når du afgiver fortrolige oplysninger over internettet, kan du sikre dig ved, at:

  • kommunikationen kører krypteret (det vil sige, at der i adresselinien står https i stedet for http)
  • at der er en hængelås ud for URL'en i adresselinjen. Ved at trykke på hængelåsen, kan du få flere informationer om certifikater, og hvilke tilladelser du har givet til siden.

Udvis i det hele taget fornuftig adfærd, når du færdes på nettet.

Opdater dine programmer

Få tjekket din pc

  • Kør skanningerne
  • Opdater programmer
Værktøjer

Værktøjer og links

Tjek de forskellige værktøjer og produkter, du kan opdatere og sikre din pc med.

Trusler og værn

Hvilke ting skal du passe på - og hvordan beskytter du dig bedst mod de forskellige trusler. Se skemaet og find ud af, hvor du skal passe på. Klik på ordene i skemaet for at blive klogere på de enkelte begreber.

Gode råd

Læs sikkerhedsrådene og bliv klogere på hvad, du kan gøre for at holde dig og din pc sikker.

Sikkerhed på Macs

Ejer du en Apple-computer, kan du finde råd og vejledning om opdatering på Apples sikkerhedssider.

logoer TDC Group, Microsoft, DK-CERT