Inficerede hjemmesider

Inficerede hjemmesider

Nogle hjemmesider kan indeholde skadelige elementer, som er skjult for den, der besøger siden. Disse elementer er indlagt af hackere, uden ejeren af siden nødvendigvis er klar over det.
Når du går ind på sådan side, bliver din maskine undersøgt af hackerens program for sårbarheder. Hvis din maskine er sårbar (hvis der er programmer, der ikke er opdateret som eksempelvis Acrobat Reader), bliver der automatisk installeret et program, som giver hackeren fuld kontrol over din maskine.

Denne form for inficering af tilfældige brugeres pc'ere kaldes for drive-by-angreb, da inficeringen opstår, når brugeren besøger siden.

Forholdsregler:

Sørg for, at alle dine programmer på din pc er opdateret. Er du i tvivl, om din pc er opdateret, kan du scanne den for manglende opdateringer. Se links under Værktøjer og links.

Med en opdateret sikkerhedspakke på din computer, vil du regelmæssigt kunne tjekke, om der er malware på din computers harddisk.

 

Opdater dine programmer

Få tjekket din pc

  • Kør skanningerne
  • Opdater programmer
Værktøjer

Værktøjer og links

Tjek de forskellige værktøjer og produkter, du kan opdatere og sikre din pc med.

Trusler og værn

Hvilke ting skal du passe på - og hvordan beskytter du dig bedst mod de forskellige trusler. Se skemaet og find ud af, hvor du skal passe på. Klik på ordene i skemaet for at blive klogere på de enkelte begreber.

Gode råd

Læs sikkerhedsrådene og bliv klogere på hvad, du kan gøre for at holde dig og din pc sikker.

Sikkerhed på Macs

Ejer du en Apple-computer, kan du finde råd og vejledning om opdatering på Apples sikkerhedssider.

logoer TDC Group, Microsoft, DK-CERT